19 нояб. 2023 г., 07:40

За живота 

  Поэзия » Другая
112 0 1

Дай да пием и да се опием.
Да посрещнем светлите зори,
да се чукнем и да се измием
с влагата от нашите очи.

 

Дай да пием двете от живота
с пълни шепи слънчеви лъчи,
че сме живи, по земята ходим.
За живота нека изкрещим!

 

Дай да пием, че ни има още -
в болнично легло, но със мечти.
Във съня душата плаче нощем.
Живи сме! Да пием светли дни!

 

Да изпием твоята молитва
дето я шептиш във късен час!
Тя във висините далечни литва.
С теб повтарям думите ти аз…

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??