28 нояб. 2023 г., 08:13

За живота 

  Поэзия » Свободный стих
138 0 0

 

Може би...

не съм каквато бях...

Може би...

съм съвършено друга

Може би, годините,

са сложили печата си и върху мен -

със сигурност!

Но, аз пък няма да се жалвам!

Не ще зароня сълзи за това,

което днес е минало!

Било е!

Днес сме други вече!

Аз искам да се радвам днес

на дните си!

На това, което днес е във живота ми

На това, което утре, ще настъпи!

Дано е хубаво!

Дано е мир!

Дано света от лошото да се отърси!

Дано си всички спомнят...

че света... не ни принадлежи!

Той принадлежи на нашите деца!

Че времето не е наше!

То е, на нашите деца!

И нека всички да си спомнят,

че всички имаме деца!

Децата - те, не знаят, какво е омраза...

Те не правят войни!

Те играят игри... и живеят

щастливо в своят си, детският свят...

Научете нещо от тях...

Тогава живота ще стане по-хубав,

по-чист, по-щастлив

за всички!

 

Valentina Mitova

27/11/2023

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??