Между труда и капитала
отдавна води се борба.
Преди - жестока, днес е вяла,
но непрекъсната е тя.
Богатите парите стискат
и търсят евтина ръка,
работниците им пък искат
заплата много по-добра.
Ала защо не се разбират,
какво ги прави врагове?
Защо войната им не спира,
а продължава векове?
Причина виждам аз такава:
спасявайки се от глада,
труда си бедните продават
на ниска, според тях, цена.
С борба я после повишават.
Не се замислят, че с това
инфлацията поощряват.
И продължават все така ...
© Димитър Дунеловски Все права защищены