21 окт. 2012 г., 23:15

За кой ли път - по верен път 

  Поэзия
634 0 0

 ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ - ПО ВЕРEН ПЪТ

 

 

Повече от 22-ве лета,

“Бг“ политическия Е-Л-И-Т,

Води България до Ф-А-Л-И-Т.

 

----------------------------------------------------

                     Демокрация ли

 

Откак демокрацията ни споходи,

люшкаме се от бряг на бряг като платноходи.

Не стига, че кризата се задълбочава,

то и Р-Е-Ц-Е-С-И-Я се задава.

Ала животът ни човешки се скъсява,

докога ли това ще продължава?!

 

----------------------------------------------------                               

 

                       Докога

 

Докога ли ще е така у нас?

Докато бойковистите са на власт.

Трошат народната пара...

За да строят пътища и магистрали.

А народаът гладен, жаден, гол и бос.

Яли го псета и врани.

               Караме я на боб, марули и леща,

               докато се преселиме в отвъдното отсреща.

А те В-Е-Л-М-О-Ж-И-Т-Е отбрани (министри, депутати и висши магистрати)

от разни Д-О-Л-И-Щ-А събрани,

си похапват вита баница...

ведно с панагюрска наденица.

 

 

 

 

АПРОПО: Братя и сестри и всите люде по българските земи, докато си шушукаме

                     по кръчмета, пейки и кафенета, а не излезем  да  грачим                    

                     по жълтите павета - няма да си подобрим ГАЙЛЕТА.

 

 

Аз съм Бай Боре от Русе, на христова възраст (33x2+3), начинаещ поет, стар критик и млад сатирик. "Когато душата ми ридае, а сърцето ми кърви, в този миг си казах КРАЙ - Това вече не се трай".

© Борис Жечев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??