11 апр. 2013 г., 13:03

За колите със сирени 

  Поэзия » Для детей
594 0 1

Има строги правила

за колите със сирени.

Дайте им свободен път,

за да минат те на време.

Някой е забравил

парната ютия,

шнура не изключил.

Става олелия...

Дим и огнени езици

лазят по стените,

но пристигат огнеборци

и се спускат от колите.

Само миг и от пожара

няма и следица.

Във пейзажа весел

пее пъстра птица.

Чуй, линейка със сирена

улицата огласява -

тя не помни да е уморена,

нали здравето дарява...

Движи се със бясна скорост

полицейската кола -

днес престъпника се гони,

но по други правила.

Има строги правила

за колите със сирени.

Дайте им свободен път,

че да минат те навреме!

 









 

 

© Дияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??