21 авг. 2009 г., 00:24

За Кризата и... 

  Поэзия
444 0 0

          За Кризата и …

 

 

Настъпили са смутни времена!

Учудваш ли се? Не! Недей така!

То…” кризата” и тя си е жена,

всесилна, властна – денем и нощта.

 

Намига смело, сваля без задръжки,

поглъща! Мачка, който се опълчи!

Иди сега се дръж и ти по мъжки!

Не, няма милост в погледа ú вълчи…

 

Какви войни! Създават ги жените!

Все някой някога печели смело!

От упор гледай Кризата в очите,

не бой се! Бате Бойко е начело!

 

Ще газиш генерално, мащабирано!

Компромисите остави за вкъщи…

Огъне ли се – дай завоалирано!

И… нека, вместо тебе, тя се мръщи!

 

Създай си адски дяволска стратегия.

Нали воюваш – всичко позволено е!

След време вместо Кризата – елегия,

напомняща за страшно, смутно време…

 

  

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??