За Кризата и …
Настъпили са смутни времена!
Учудваш ли се? Не! Недей така!
То…” кризата” и тя си е жена,
всесилна, властна – денем и нощта.
Намига смело, сваля без задръжки,
поглъща! Мачка, който се опълчи!
Иди сега се дръж и ти по мъжки!
Не, няма милост в погледа ú вълчи…
Какви войни! Създават ги жените!
Все някой някога печели смело!
От упор гледай Кризата в очите,
не бой се! Бате Бойко е начело!
Ще газиш генерално, мащабирано!
Компромисите остави за вкъщи…
Огъне ли се – дай завоалирано!
И… нека, вместо тебе, тя се мръщи!
Създай си адски дяволска стратегия.
Нали воюваш – всичко позволено е!
След време вместо Кризата – елегия,
напомняща за страшно, смутно време…
© Надежда Борисова All rights reserved.