26 мар. 2008 г., 20:13

За мечката, мухите и меда... 

  Поэзия » Гражданская
1102 0 18

За мечката, мухите и меда...

 

 

                          по  Христо  Пелитев

 

 

 

В гората тръгнала Мецана

на разходка от зарана...

Край реката, що да види!

Ароматни медни пити...

По тях накацали мухите,

залепнали, умрели всите!

"Брей, че случка невидяна."

Цъкала с език Мецана...

"Медецът сладък на пчелите

зле понася на мухите..."

Ехидно тя се позасмяла

и питките си ги дояла...

Поуката я чуйте, всички!

В меда на малките пчелички

мечките ще оцеляват...

Мухите само ще се давят!...

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??