За мечката, мухите и меда...
по Христо Пелитев
В гората тръгнала Мецана
на разходка от зарана...
Край реката, що да види!
Ароматни медни пити...
По тях накацали мухите,
залепнали, умрели всите!
"Брей, че случка невидяна."
Цъкала с език Мецана...
"Медецът сладък на пчелите
зле понася на мухите..."
Ехидно тя се позасмяла
и питките си ги дояла...
Поуката я чуйте, всички!
В меда на малките пчелички
мечките ще оцеляват...
Мухите само ще се давят!...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.