3 февр. 2021 г., 07:19

За моята приказка 

  Поэзия
357 2 3

Какво е нужно в приказка красива –

сюжет, герои, дързост, смелост, страст.

Със сигурност, аз знам, ще и́ отива

огромен замък, господар със власт.

 

Ще трябва още влюбена девойка

и волен момък с вятъра препускащ.

Злодей невиждан с кръвожадност, който

е овладял жестокост до изкуство.

 

Една мечта и битка дивна трябват,

любяща майка, ронеща сълзи.

И мъдра птица, дето да разказва

дочутото сред сенки и мъгли.

 

Една усмивка, сетне – на финала,

изящен танц, безспирен луд гуляй.

Прочувствен поглед под луната цяла,

насред пейзаж, напомнящ нощен рай!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви, Скитница, Руми! Поздрави!
  • Приказка-една неосъществена човешка мечта. А ние сме в подробностите след пира!
  • Красиво! Приказките са магични и са с най- хубавия финал!
    Много ми хареса!
Предложения
: ??:??