21 авг. 2013 г., 20:34

За мушкато, филандендрон и една оса 

  Поэзия » Любовная
767 0 5

ЗА МУШКАТО, ФИЛОДЕНДРОН

И ЕДНА ОСА

 

Мушкато на преклонна възраст

напъпи и  изкара цвят.

А коренът му с напън сетни

на цвета подаде аромат.

 

Пчеличка млада и без опит

покрай цветът зажужя,

от аромат тръпчив, но нежен

акълът ù се завъртя.

 

Залепна тя, засмука и запи се,

от пролетта до есента.

Окапаха от есента дърветата,

с цвят мушкатото се задържа.

 

Отнякъде привнесен появи се,

един листат филодендрон,

макар безцветен и без мирис

у пчеличката внуши нагон.

 

Затвори листчета мушкатото,

засъхна корен, залиня, умря.

Да чака филодендронът да разцъфне,

превърна се пчеличката в оса.

© Лордли Милордов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??