Отново влизам в „скришната” си стая,
душата ми е тих молитвен храм,
свещицата ми – пламъче от рая,
аз вярвам, че ме чуваш, Боже. Знам!
За нея днес се моля, за жената,
която Ти избра да ме роди,
за нея, Боже, майчицата свята,
пази ми я през всички земни дни.
Дари ѝ сили, нека да е здрава,
да ме посреща още дълго в роден дом,
благослови я за това, че ми е дала,
живот, усмивки, вяра и подслон.
© Руми Все права защищены