Днес, за всички не е тайна,
че изпращаме в Украйна
каски, пушки, байонети
и дори… гранатомети.
Но не знам защо го правим
през съседните държави,
сякаш Путин във Русия
е един филанкишия
и наивно ще повярва,
че не трупаме - милиарди
и не правим търговия
със правителството в Киев,
и така ще се разминем
с ядрената - руска зима.
Знам, че никак не е лесно,
да изпратим пушки, честно,
срещу Кремъл и Русия,
та дори и на хартия
с нашта гладна орисия.
Но поне да викнем дружно,
че оръжие е нужно
във войната против раша,
в кървавата, братска каша,
и да теглим яка майна
на агресора - в Украйна!
Юри
Йовев
Ноември
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены