16 дек. 2010 г., 21:52

За Руми 

  Поэзия » Восточные формы
1324 0 4

Мевляна Джеляледин Руми -

ти със пример-слово ме покори,

не познава моето сърце

пророк-мистик по-велик...

О, Мевляна, ти си моето вдъхновение

и висше преклонение пред чудото на Аллах...

 

Ама толкоз чудесни чудеса...

немее езикът, словото свършва...

Остава само възхищение,

има и още, и още...

 

И пак има само преклонение

пред Космическото творение...

© Есфир Асфар Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??