6 февр. 2013 г., 23:28  

За теб зачевам нови светове 

  Поэзия » Любовная
757 0 17

 

 

С една любов, сред облаци родена,

политам някъде отвъд греха.

(Не търся милост, нито опрощение,

надскачам и тъгата, и страха.)

 

Издигам се над плътските копнежи,

понесена от светлия ми дух.

От най-високото ти пращам нежност -

приемеш ли я, ще се върна тук.

 

Подобно кактус в пясъчна пустиня,

отхранвам тайно чудни цветове.

В една любов, узрявала с години,

за теб зачевам нови светове.

© Елица Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??