… за тебе
Искам всичко да бъда за тебе:
вятър в мислите, силно бушуващ,
слънчев лъч във сърцето – потребен,
дъжд във жегите – мен да бленуваш!
Искам пролет да бъда – с надежда,
жарко лято със сънища мокри,
в пъзел есенен с теб да подреждам
зимна приказка, огън и… покрив …
Искам твоята жар-птица да бъда,
твоят феникс, от пепел роден!
Искам в този живот да пребъда
с теб до мене – до сетния ден!
Искам въздуха, който го дишаш,
да наситя с частици от мен!
Искам! Нека да спра да въздишам!
Целунú ме…
Добро утро, Ден!
© Надежда Борисова Все права защищены