>>>картина<<<
Поглеждал ли си скоро
към края на полето?
Там,
на крачка-две от хоризонта -
почти на свършения ръб -
живееше
последното дърво.
Подпираше се в облаци.
Старееше и съхнеше. Самò.
Забравено от всички.
И от птиците.
Тъгата си прикриваше
с остатъци от тишината.
И капките на аления
изгрев...
Докато (...)
© Дора Павлова Все права защищены