2 мая 2023 г., 11:07

За вечност, може би минута 

  Поэзия » Любовная, Другая
284 2 8

С дъхът си вятърът в косите ми се спря

и цяла нощ във тях се лута.

Поиска нежност да сънува, тихичко заспа,

за цяла вечност, може би минута.

Сънува моите мечти във светлосини багри

през лятното небе да плуват,

лавандулови поля и слънчогледи жарки,

от ароматни люляци, окъпаното утро.

Годините дали тежат? И имам ли умора?

Но вятъра в косите пак се скри.

Дори не забеляза (нали съм негова изгора),

че истинско сребро по тях искри.

Това е само вятър! И ти до вятъра се спря,

дари ми своята любов и нежност.

В косите ми зарови пръсти. Слънцето изгря, 

не за минута, а за цяла вечност.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??