Що стана с добродетелта?
Къде изчезна тя,
може би във дън земя?
Във този свят живее
порокът, знай.
Доброто не вирее!
И къде е съвестта?
Забравена,
само за някоя пара!
Що се случи
в този свят, където
само злото ще сполучи?
Ами доброто?
Само маска,
тъй, на злото?
Какъв е този свят,
където ний
погубваме и своя брат?
Губим се все
във нашто упование,
срещайки се с Хамлетово
тройно разочарование!
И все пак, обичаме,
живеем и се смеем,
плачем и тъжим,
човеци нам наричаме,
на добро се уж обричаме!
Заблуда? Дали пък
в илюзия една живеем,
зло вършим, но добро пеем!
© Диана Иванова Все права защищены