5.12.2011 г., 15:13 ч.

Заблуда на живота 

  Поезия » Философска
504 0 0

Що стана с добродетелта?
Къде изчезна тя,
може би във дън земя?

Във този свят живее
порокът, знай.
Доброто не вирее!

И къде е съвестта?
Забравена,
само за някоя пара!

Що се случи 
в този свят, където
само злото ще сполучи?

Ами доброто?
Само маска,
тъй, на злото?

Какъв е този свят,
където ний
погубваме и своя брат?

Губим се все 
във нашто упование,
срещайки се с Хамлетово
тройно разочарование!

И все пак, обичаме,
живеем и се смеем,
плачем и тъжим,
човеци нам наричаме,
на добро се уж обричаме!

Заблуда? Дали пък
в илюзия една живеем,
зло вършим, но добро пеем!

© Диана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??