25 авг. 2011 г., 09:35

Забвение 

  Поэзия » Гражданская
398 0 3

 

ЗАБВЕНИЕ

 

Напусна вече родна стряха,

захвърли знамето, печата,

забрави ТЕ за кого умряха

и се запъти към Луната…

 

На една страна захвърли

рало, на другата – казмата;

после страстно се нахвърли

наготово да “бере” хазната…

 

Отрече се от бялата къщурка,

спотайва се в пещерата,

простовато, скотски си живурка,

забил в пясъка главата…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??