ЗАБВЕНИЕ
Напусна вече родна стряха,
захвърли знамето, печата,
забрави ТЕ за кого умряха
и се запъти към Луната…
На една страна захвърли
рало, на другата – казмата;
после страстно се нахвърли
наготово да “бере” хазната…
Отрече се от бялата къщурка,
спотайва се в пещерата,
простовато, скотски си живурка,
забил в пясъка главата…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.