20 янв. 2023 г., 17:30

Зачеркване на Ужаса 

  Поэзия
482 2 2

ЗАЧЕРКВАНЕ НА УЖАСА

 

Вятър зъл Земята клати.

Чезнат сетните слънца.

Разминавам се с примати.

Хора с маски. Без лица.

 

Бягат като от прокажен.

Нито сбогом. Ни здравей.

Гасне пламъчето даже

във кандилцето с елей.

 

Празни улици. Площади.

Няма кой да изръмжи.

А на мене ми се гади! –

гълтам цял живот лъжи.

 

Ръсят BT-v и Nova

цял ден тъпи новини.

И горчи като отрова

въздухът по цели дни.

 

И мълча над хляба ръжен.

Леко трезвен. Слаб. И сам.

Нас ни лъжат! Нас ни лъжат.

Докога? – и аз не знам.

 

Тих молебен ще отслужа –

мъката да има край.

Боже, в тоя гнусен ужас

всекиму ръка подай!

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??