Дете мечтало с мисли чисти, живи -
да бъдат всички радостни, щастливи...
То виждало - игри и състезания
пораждат злоба, страхове, страдания...
Завиждат, спорят, плачат победените.
Спечелилите са преуморени...
Детето казало на госпожата:
"Госпожо, искам да ви дам задача! -
Да ни измислите игри, в които
да чувства всеки, че е победител.
И никой да не пада, да не страда...
За всички ни да има по награда.
Задружно да положим ум и сили,
за да живеем щедро в Добромирия!"...
Марин Тачков
април 2016 г.
© Марин Тачков Все права защищены