10.07.2016 г., 16:43 ч.

Задача 

  Поезия » За деца
600 2 3

Дете мечтало с мисли чисти, живи -

да бъдат всички радостни, щастливи...

 

То виждало - игри и състезания

пораждат злоба, страхове, страдания...

 

Завиждат, спорят, плачат победените.

Спечелилите са преуморени...

 

Детето казало на госпожата:

"Госпожо, искам да ви дам задача! -

 

Да ни измислите игри, в които

да чувства всеки, че е победител.

 

И никой да не пада, да не страда...

За всички ни да има по награда.

 

Задружно да положим ум и сили,

за да живеем щедро в Добромирия!"...

 

Марин Тачков

април 2016 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??