30 мая 2023 г., 19:35  

Задкулисие 

  Поэзия » Гражданская
261 0 0

Срам ме от това, което виждам,

тази зависимост от чужди сили!

Българи, никак не ви завиждам,

как въобще горе сме ги качили!?

 

Докога мижитурки ще ни управляват,

докога ще живеем сред предателство,

българите са бедни, едвам оцеляват,

ще има ли въобще ново правителство?

 

Алчни в своята користна борба,

тъй собствения си народ убиват,

на малка държава тъжна съдба,

не се стараят даже да се скриват*!

 

Да, болката ме измъчва отвътре,

кога ще обуздаем тези калпазани,

тези ли ще ни изчегъртат от мутри,

толкоз ли са силни тия шарлатани!?

 

*Асен Василев не се отрича от думите си в скандалния разговор.

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??