2 нояб. 2018 г., 23:29

Задушница 

  Поэзия » Другая
580 8 17

Стар бор брои си клоните,
гнездото празното  прегръща,
отлитат дните и сезоните,
но птиците не се завръщат.

 

И черно-бели фотографии,
от плочи бели и студени,
смалили се до епитафии.

Свещичка паля. На колене.

 

Задушница е. Плачат бабите.
В сърцето мъката запява.
Дори смъртта не е за слабите.
Тежко комуто жив остава.


 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??