Nov 2, 2018, 11:29 PM

Задушница 

  Poetry » Other
579 8 17

Стар бор брои си клоните,
гнездото празното  прегръща,
отлитат дните и сезоните,
но птиците не се завръщат.

 

И черно-бели фотографии,
от плочи бели и студени,
смалили се до епитафии.

Свещичка паля. На колене.

 

Задушница е. Плачат бабите.
В сърцето мъката запява.
Дори смъртта не е за слабите.
Тежко комуто жив остава.


 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??