29 авг. 2008 г., 19:30

Загадка 

  Поэзия
445 0 6
 

Не знам дали умира любовта

или умира се мъчително от нея,

но сред разцъфнали поля,

на гнило щом започне да ухае

и  сред безброй звезди в нощта

щом сивотата само дебне,

отдавна  изгубен  е  вкуса

и  тя в постелята  не  ще да легне.

И не в очакване любов ще те споходи,

а като внезапна буря ще нахлуе

и ничий съд не ще оспори,

че любовта те е оборила.

И лунатика само може да я види

в  реалност, в делника угрижен.

И май единствено усещаш я, когато

започваш да я губиш безвъзвратно.

Смисъл едничък  има тя

безсънните ти нощи да летят

и времето да стигне, за да кажеш,

че любовта горчиво сладка

остава си една загадка.

 

 

© Радка Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??