Харесваш роклята ми на цветя и пеперуди,
походката... и във очите топлия ми гъдел...
гласчето, което точно в полунощ те буди...
С всички странни части сглобяваш моя пъзел.
Парченце по парченце страстно ме събираш
и всеки ден откриваш нещо ново... Прилежно
го прибавяш. Но случва се – внезапна сила
те разтърсва! Загадка съм! И чувство нежно...
Момиче непослушно съм... и делова жена...
палава кралица твоя... мелодия свежа...
По стръмното те водя с най-фина лекота
и по следите ми вярно следваш копнежа...
© Павлина Петрова
© Павлина Петрова Все права защищены