31 янв. 2009 г., 18:32

Закосил Цило ливади 

  Поэзия » Юмористическая
689 0 13

Рипна таа заран Цило:

- Жено, ж дия нес да кОса!

Донси нящо за ядило!

Па зализа алаброса...

Вместу в росната ливада

рану-рану да са мОри,

в кръчмата кръчмарка млада

са утби да я кукори...

Някъди към икиндия,

чи жъ коси нес са сети,

ама както й махмурлия,

баш пък в тоа пек къде ти...

Пийна ощи по ичкия,

втора, трета цапърдоса...

па забрави за кирия.

Яко Цило са гламоса.

Някъди къде здрачило

са прибира криво-ляво.

Чака Циловица Цило -

погна го от прага право...  

- А бре, вагабонтин дръти,

манджа искаш да ти носа,

па на куци крак са тътриш...

Ей, съга жъ тъ окОса!

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??