4 янв. 2015 г., 20:35

Закъсняла 

  Поэзия » Другая
319 0 0

        З К Ъ С Н Я Л А

 

                                       

                                                     Розата разтвори мигли оросени

                                                     и потърси с поглед простори зелени.

                                                     Тъжно се усмихна – бяха пожълтели

                                                     сухите тревички, листните дантели.

 

                                                     Вятър – сухо ехо, стигна от далече.

                                                     Спомен – тънка риза, розата облече.

                                                     Сънно се протегна, тежкоотмаляла

                                                     и изхлипа:”Боже, как съм закъсняла!”

 

                                                     И разтвори къдри – листи разпилени,

                                                     аромат на мама достигна до мене.

                                                     Поглед към вратата впери и изстена.

                                                     Не потръпна. Беше ледно вкаменена.

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??