22 июл. 2011 г., 18:49

Закъсняла любов ІІ. 

  Поэзия
590 0 10

 

 

                             ІІ.

 

 

Божичко, защо не те видях,

когато бях във твоята родина?

Тогава любовта ми щеше да е грях,

а сега е грях и половина.

 

Потапям устни в малката избистрена река,

която от очите ти чисти се стича

и святка с бисерната ти душа,

за да стопли с ласка мъченика,

 

дето цял живот в решетки и в окови е чакал

някой просто да го навести...

Божичко, защо се появи отново?

Ако можеш – обикни ме! А Бог – ще ти прости.

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??