22 нояб. 2012 г., 16:26

Закъсняла обич няма 

  Поэзия » Философская
909 0 14

След шестдесет и няколко години

ме питаш ти какво е любовта:

„Анатема” - ще възразят мнозина -

„Това е лудостта на младостта”!

 

Тя, че е лудост, лудост е навярно,

без образ е,  пък  с хиляди лица,

не пита, изненадва ни коварно –

ловец на изоставени сърца.

 

Едни спохожда в късните години,

преследва други, даже след смъртта,

но ако някой с нея се размине,

ще бъде по-голямата беда.

 

 

Мираж, утеха  или скръб голяма –

не зная аз какво е любовта,

но знам, че закъсняла обич няма!

Повярвай, всекиму е нужна тя!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??