Тя трябва да бъде мачкана и плюта!
Да бъде ритана и целена със камъни,
че когато дойде, да ти плаче в скута,
да усети честните ти длани.
Тя трябва да е гонена и чужда,
за никой нищо да не струва,
за да усети, че наистина е нужна,
когато я поканиш да нощува.
Ако я видиш, ще е не навреме!
Но ще погали като благослов...
И трябва всичко да ù вземеш!
Ако я видиш... Закъснялата любов!