8 февр. 2008 г., 14:11

Залез 

  Поэзия » Пейзажная
988 0 3
 

Умората на морски ветрове

поляга в здрача над вълните

и силните им бурни гласове

утихват потопени в дълбините.

На пясъка се срутват бавно

последните лъчи на светлината

и с топъл дъх приспива плавно

морето в люлката на необята.

Разтапя се денят на хоризонта,

умират огнените му езици.

Разтварят се погълнати във мрака

отблясъци на плахите звездици.

 

1989г.

 

© Александра Сергеевна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??