11 апр. 2020 г., 23:13

Залез 

  Поэзия
495 0 0

Погледни в очите ми –

Залезът се оглежда в тях.

В черното на зениците ми

Слънцето трепти и залязва.

 

Погледни в очите ми –

Там няма страх от този залез.

Те гледат спокойно хоризонта –

Някъде отвъд е целият смисъл.

 

В черните зеници на очите ми

Се оглежда една горяща планета.

Не, не е Слънцето, то е звезда.

Този залез прилича на пожар...

 

Не ме е страх от този залез –

Затварям очи и виждам мрак.

Една планета гори и ние сме на нея.

И всеки замижава – ще мине и това!

© Ваня Накова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??