Какъв ден е днеска? Сряда.
А може да е четвъртък.
Времето е нарязано.
Парчетата са разбъркани.
Не ми показвайте календара.
Оня сигурно го е сменил.
Както смени младостта ми със старост.
Света ми – с чужд и немил.
Както смени надеждата ми със страх.
Ще бъда – със “щях”.
Както всичко, което бях,
смени с неприличен смях.
Аман тия негови трикове!
Ала най ми е криво,
че и хубавите ми стихове
замени с ей такива.
© Райчо Русев Все права защищены