14 июн. 2021 г., 11:31  

Зануляване /диптих/ 

  Поэзия » Другая
485 2 2

 

Деветката

усмихна се

възвишено.

Осмицата

триумфът изрази.

Седмицата

е властна и потискаща.

Шестицата

князува

без игри.

Петицата

събира

и овациите.

Четворката

примамва

с силна длан.

А тройката

е обединение

повалящо.

Дори и двойката

е малко нещо господар.

Самотна

единицата

е просто публика.

Момче за всичко –

без особен дар.

Но

става

Господар

и Покорител,

когато нулите

зад нея се редят…

И смазват

деветици и осмици…

Бе, всичко,

що над единицата стои…

Защото нулите –

Народът! –

водач избира.

С своето мерило…

хххх

Тълпа,

порой,

гмеж,

маси…

Единицата

заема място

най-отпред.

Водач.

Лидер.

Вожд.

След нея –

нулите,

които правят

демокрацията,

нулите са електорат,

данъкоплатци,

поданици

на Водача…

Еднакви,

кръгли,

кухи.

Но – важни.

Според мястото след единицата…

Това е разликата.

Останалото –

в теориите,

мечтите

и виденията…

Помнете –

реалността е  в

мястото за задниците…

 

 

 

 

Каня ви в блога ми -  https://genekinfoblog.wordpress.com/

 

 

 

© Георги Коновски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??