Деветката
усмихна се
възвишено.
Осмицата
триумфът изрази.
Седмицата
е властна и потискаща.
Шестицата
князува
без игри.
Петицата
събира
и овациите.
Четворката
примамва
с силна длан.
А тройката
е обединение
повалящо.
Дори и двойката
е малко нещо господар.
Самотна
единицата
е просто публика.
Момче за всичко –
без особен дар.
Но
става
Господар
и Покорител,
когато нулите
зад нея се редят…
И смазват
деветици и осмици…
Бе, всичко,
що над единицата стои…
Защото нулите –
Народът! –
водач избира.
С своето мерило…
хххх
Тълпа,
порой,
гмеж,
маси…
Единицата
заема място
най-отпред.
Водач.
Лидер.
Вожд.
След нея –
нулите,
които правят
демокрацията,
нулите са електорат,
данъкоплатци,
поданици
на Водача…
Еднакви,
кръгли,
кухи.
Но – важни.
Според мястото след единицата…
Това е разликата.
Останалото –
в теориите,
мечтите
и виденията…
Помнете –
реалността е в
мястото за задниците…
Каня ви в блога ми - https://genekinfoblog.wordpress.com/
© Георги Коновски All rights reserved.