26 февр. 2008 г., 15:35

Заострена усмивка 

  Поэзия
589 0 2
 

 

             Заострена усмивка

 

Колко спомени крие в гънките на лицето си?

Казват, че са белези от  остри усмивки.

Знам, и избелялото, смачкано лице е блестяло,

тези ръце, в шкурка превърнала земята,

закриляли са не едно  вързопче шаващо.

 

Под дебелите и загрубели пръсти хартията

превръщала се в птица, корабче или пък шапка.

За  две сини и блестящи копчета

и за най-беззъбата усмивка.

 

В тази голяма, здрава ръка потъваше малката

и вървяха по слънцето, гонеха  вятъра,

брояха всяка следваща мъркаща топка.

 

Днес малката ръка порасна и скоро

своето вързопче ще закриля, за да

достави с него поредната заострена усмивка.

 

© Мария Чонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??