6 июл. 2021 г., 07:33

Записки от летен дневник 

  Поэзия » Любовная
511 4 11

ЗАПИСКИ ОТ ЛЕТЕН ДНЕВНИК

 

Танцувай с мен, преди да съмне –

ще бъда дъжд през пролетта,

иглика в туфите на хълма,

снежинка в мигла на нощта,

зелено грозде в юлска жега

и ноемврийски листопад.

(Щом бил си безпределно нежен –

завинаги оставаш млад.)

Аз двеста тишини изплаках

и трижди пътя преорах.

Не те насилвам да ме чакаш –

да те обичам не е грях,

не е съдбовно, не изисквам

обратна близост и реванш,

Когато светлината плисва –

покана е за дълъг танц.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??