Защо №2
Ти нямаш ли безсънни нощи,
с мечти велики за дела…
И силите неземни още,
познати с други имена,
не са те запознали с любовта…
Голям товар е любовта ни
за наште крехки рамена!
Най-сладка мъка. Люти рани.
Надежди, в нищото събрани.
И в кълнове от семена…
Защо ме караш аз да страдам?!
Защо ме мъчиш ти? Защо?
Ти нямаш ли към мене чувство.
Не чувстваш ли ти моя зов?!
Нима сърцето ти е пусто
и няма място за любов...
Ти знаеш аз че те обичам.
За мен си смисъл на света.
Към тебе винаги ще тичам,
към тебе - моята любов.
Живота си на теб обричам,
но срещу твоята любов!
© Христо Славов Все права защищены