16 дек. 2008 г., 14:46

Защо? 

  Поэзия » Любовная
995 1 3

Защо когато ми се плаче, сълзите не потичат,

значи ли, че безвъзвратно ти си ги отнел?

Защо когато ми се плаче, не мога да извикам,

значи ли, че и плачат ми ти си взел?

Нима не взе достатъчно, когато си замина,

че и душата ми отне,

нима не взе достатъчно, когато ме остави,

та искаш безмълвна, суха,

да падам всеки ден на колене?

Добре, ще падна на земята

и отново ще се поклоня,

но моля те, върни ми ти душата,

защото без нея ще умра.

Остави ме жива, дори и да се мъча,

остави ме жива, въпреки че без теб това не е живот.

Но нали така ще бъдеш ти доволен,

            ще ме гледаш как съм полужива,
          оставена и без любов.

© Елеонора Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??