5 июн. 2009 г., 23:31

Защо? 

  Поэзия » Другая
729 0 0

"Защо?"

 

Защо, когато човек поне веднъж е щастлив,

трябва да има болка, да се не чувства жив.

Жив, че живее тъй кратък живот -

тъй мръсен, несправедлив до своя гроб.

 

Нима? Нали ний, хората, сме най-умни.

Защо понякога вършим дела безумни?

Защо към нас, неблагословените хора,

трябва винаги да сме под нечий крак без умора.

 

Защо няма справедливост в таз държава?

Защо всеки от милост зад нас застава?

Знам, аз не искам да бъде така,

но това ми е съдба, да го променя - знам, не мога.

 

 

05 май 2003 год.

© Георги Алексов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??