4 июн. 2010 г., 12:01

Защо? 

  Поэзия » Другая
548 0 0

Моят прадядо

(във  Истамбул

- време оно) -

инженерът-арменец,

с име едно,

получил прослава -

БЕЙ - за заслуги.

Във стадиони,

мостове,

сгради

и други,

оставил си паметник

за поколения

във време размирно,

гиноцит, преселения...

Титлата БЕЙ

до девето коляно

май че се пада.

Е, имам дял

от тази награда -

и аз съм беица.

Но...

защо ли се чувствам,

като в кафеза

прелетна птица?

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??