Защо отвори тежката врата,
защо затръшна я с усмивка,
защо не спря, не се огледа,
защо остави ме така сама?
Защо ти трябваше това,
защо безкрая малък ти се стори,
защо не си харесваше дома,
защо донесе толкова неволи?
Защо изчезна без следа,
защо веднага се поддаде,
защо убиваш любовта,
защо ти всички нас предаде?
Защо отвори тежката врата,
защо не мигна ти окото,
защо не мислеше тогава
и защо остави ме така сама?
© Илиана Генчева Все права защищены