16 окт. 2022 г., 22:59

Защо да лъжа 

  Поэзия
604 6 8

Защо да лъжа? Много ми тежи

животът след нелепата раздяла,

обсебена от корист и лъжи,

но някак с миналото оцеляла.

 

Защо да лъжа, изживявам пак

аз всяка дума, кратко измълчана.

Какво бе ти - един ревнив глупак,

след себе си оставил само рана.

 

Заблуда е, че липсата боли

подобно както мъчи ме тъгата.

Завихрени от вятъра мъгли

сподирят ме, настръхнали, оттатък

 

където няма болка, но кръжи

един фотон, излязъл от сърцето.

Защо да лъжа? Много ми тежи

без тебе смисълът на битието!

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??