7 янв. 2015 г., 11:30

Защо живея?! 

  Поэзия » Другая
273 0 0

Защо живея?!

Аз живея на земята 
и я тъпча всеки ден,
но каква ми е Съдбата -
за какво аз съм роден?

Отговора аз не зная...
И съм в  пълна тъмнина!
Но ви казвам, ще узная!
Пътя си ще избера!

Аз съм се родил на село...
Селски ли е моя път!?
Не съм впрегнато говедо,
всички ще го разберат!

Аз съм тръгнал да се уча,
и ще съм от град на град...
В тоя живот ще получа,
всички екстри още млад!

Нали аз не съм пройдоха,
нито съм мошеник стар,
Аз съм новата  епоха,
с Първенците барабар!

Никога като Шиника
/в мойто село той бе кмет/,
няма да въртя камшика,
"дери-бей" да съм проклет!

Няма каквото поискам,
в миг с поклон да ми дадат,
палци за това ще стискам,
и ще изкачвам своя път!

Искам честно да живея,
хляба си да вадя с труд!
В Синините да се рея
и да съм поет прочут!

  1949г. Първомай



Прочети още: http://www.stihovebg.com/Poeziya/Avtorska-pesen/Zashto-zhiveya/190349.html#ixzz3O7NOaXlY

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??