Защо летят?
(на всички летци)
Защо ли искат да летят,
нагоре нейде, в небесата,
със птиците да се редят
и търсят свят на чудесата.
Та инак те са земни хора,
но тях натам ги все влече,
да бъдат горе във простора,
това мечтаят от дете.
И имат благородна цел,
да стигнат там, до висините,
да минат и през тоз предел,
за да трасират бъднините.
Защо ли искат да летят,
нали са като всички хора
и могат „долу” да стоят,
но не, зове ги тях просторът.
Защо ли искат да летят,
сложно е да се реши,
дали защото не грешат,
или защото са... летци!
2013г. SRG
© Стойко Георгиев Все права защищены